Moikka! Kiitos kaikille teille ihanista onnitteluviesteistä liittyen viime postauksen uutisiin! Tasan viikon päästä keskiviikkona se sitten alkaa, meikäläisen opiskelutaival Satakunnan ammattikorkeakoulussa, yrittäjän tradenomitutkinto-ohjelmassa. Mietin tässä vaan että koskakohan tämä aihe ei enää saa mua kiljumaan ja hyppimään innosta…😂 ehkä viimeistään opinnäytetyövaiheessa… Hei jotkut teistä on jo laittaneet viestiä että missä uusi blogipostaus luuraa ja ihan aiheellinen kysymys! Sairastuin koronaan kun sitä piti kirjoittaa, oi kyllä jo toisen kerran tänä vuonna! Napakan 5 päivän sairastelun jälkeen olin viikon töissä jonka jälkeen sain sitkeän perusflunssan joka alkaa pikkuhiljaa olemaan paranemaan päin. Joten nyt alkaa taas aivot raksuttamaan sitä rataa että pystyn tämän postauksen kirjoittamaan. Tällä viikolla saattekin jopa 2 postausta, sillä Ihan Kahvilla täyttää sunnuntaina 2v ja silloin muistellaan kulunutta vuotta!!! <3 Tässä postauksessa fiilistellään tulevaa syksyä, uutta arkea sekä arjen peruspilareita!

Selkeät arkirutiinit

Tämä on päätavoitteeni syksylle: luoda selkeät arkirutiinit. Loppuvuoteni tulee olemaan koulun ja työn täyteinen ja näiden kahden yhdistäminen tulee olemaan jännittävää oppisopimuskouluvuosien jälkeen. Vuosi sitten vuoroduunista päivätyöhön siirryttäessä opin nopeasti kuinka tärkeää mulle on luoda selkeät arkirutiinit ja koen että jaksamiseni kannalta on tärkeää luoda toimivat rutiinit heti koulun alettua. Koulu tulee olemaan n. 95% verkkototeutusta joka tuo omat etunsa ja haasteensa arjen hallintaan. Jos en tee selkeitä aikatauluja esim. siivouspäivien ja ruoanlaiton osalta, alan helposti hosumaan niissä. Jo viime vuonna koin arkea helpottavaksi apuvälineeksi Mmiisasin Inspislannerin, josta jo vuosi sitten blogissa kerroin. Se on ollut aktiivisesti käytössä ja tulee helpottamaan arkirutiinien suunnittelua varmasti.

Mitkä on sun arkesi kulmakiviä?

On tiettyjä asioita mitä pitää itselle muistuttaa kun arjen kiireet meinaavat viedä mennessään. Toisille se on oman ajan löytäminen vaikka ruuhkavuosiarjen keskellä. Toisille taas yhteisen ajan löytäminen rakkaan ihmisen tai ihmisten kanssa. Asiat jotka tuppaan itse unohtamaan kun kiirearki pukkaa päälle on liikunta, lepo ja panostaminen omaan vapaa-aikaan ylipäänsä. Tämä on aihe jota olen osittain sivunnut monta kertaa mutta josta voisin kyllä tehdä joskus kokonaisen postauksen tänne blogiin. Salikortin ostaminen helmikuussa oli kyllä yksi tämän vuoden parhaista päätöksistäni. Ensimmäiset kuukaudet olivat tosin suoraan sanottuna pelkkää pakkopullaa. Onneksi sain melkein heti seuraa salille rakkaasta ystävästä mutta liikunnan ilo oli hankala löytää, varsinkin kun maaliskuun lopulta vappuun asti piti pitää taukoa kaikesta urheilusta sappirakkoleikkauksen takia. Alkukesästä kuitenkin tajusin löytäneeni liikunnan ilon ja nyt salille meno on oikeastaan jopa kivaa ja nyt kun on sairasteltu, on sinne jopa vähän ikävä.

Muista levätä!

Opin kiinnittämään huomiota lepoon viime syksynä aloittaessani päivätyöt. Kun joka päivä piti herätä vuorosta riippuen klo 4 ja 6.30 välillä, piti huomioida riittävä unensaanti ja lepo sen mukaan. Lisäksi viikonlopun palautumiseen kiinnitin huomiota ja pyrinkin pitämään joka viikko yhden päivän jolloin en tee yhtään mitään. Tähän pyrin viime keväänäkin lukiessani pääsykokeisiin. En tule tähän luultavasti pystymään tulevana syksynä joka viikko mutta pyrin pitämään edes jonkun päivän viikosta kevyempänä jos ei muuten onnistu. Lisäksi yksi parhaista asioista joita opin viimeisen vuoden aikana oli luoda iltarutiinit. Merkkasin Mmiisasin Inspisplanneriin, mihin aikaan pitää herätä ja mihin aikaan mennä nukkumaan arkisin jotta nukkuisin tarpeeksi. Oma unentarpeeni on siinä 7,5-8h suurinpiirtein. Noin puoltatoista tuntia ennen unille menoa kävin suihkussa, tuntia ennen söin iltapalan ja sen jälkeen tein palapeliä, väritin värityskirjaa, virkkasin tai katsoin jotain rauhoittavaa sarjaa. Tämä auttoi mua tosi paljon rauhoittumaan yötä kohden ja kun kroppa tähän tottui, nukuin todella laadukasta unta.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Vapaa-aikaan panostaminen on asia mikä tulee olemaan ehkä se haastavin homma mulle. Usein helposti jos huomaan, ettei ole mitään erityistä ohjelmaa, teen vähän mitä huvittaa ja se tekeekin välillä tosi hyvää. Nykyään osaan jo olla välillä tekemättä mitään mikä on tutkimustenkin mukaan hyvin terveellistä! On kuitenkin hyvä tehdä vapaa-ajalla myös sellasia juttuja mistä oikeasti nauttii. Esimerkiksi mulle tämä blogi on tosi vapauttavaa ja ihana tapa päästä toteuttamaan omaa luovuutta ja tuomaan omia ajatuksia jostain muusta kuin työstä ja koulusta. Haluun löytää lisää tällaisia asioita vapaa-aikaani jotka saa unohtamaan arjen hetkeksi.

Mitä sarjoja odotan syksyltä?

Koronaa sairastaessa katsoin Netflixistä ekaa kertaa Emily in Paris -sarjan. Se oli nopeasti katsottu sillä sitä on tehty tähän asti vasta 2 kautta ja vain 10 jaksoa per kausi. Suosittelen sarjaa jos et ole sitä vielä katsonut mutta älä odota sarjalta liikoja. Tuli vähän sama fiilis kuin Sophie Kinsellan kirjoista: korni, söpö, viihdyttävä, ihan jees! Kun olin kolunnut Emily in Parisin läpi, aloin omaksi yllätyksekseni katsomaan Greyn Anatomiaa Disney+:asta. En ole sitä ikinä katsonut, ihmetellyt vaan että kuinka monta kautta sitä oikein tehdään! Kaikki julkaistut 18 kautta löytyy Disney+:asta ja olen kauden 5 puolivälissä. Telkkarista odotan Possen ja TTK:n alkamista ja olen myös ajatellut antavani lauantaina alkavalle Selviytyjät-kaudelle mahdollisuuden! Olen viimeksi kyseistä sarjaa katsonut joskus alakouluikäisenä jenkkiversiona. Tälle kaudelle annan mahdollisuuden kilpailijoiden takia sekä haluan pysyä kärryillä kun kuuntelen Selviytyjät-podcastia. Toisena tulokkaana on lapsuuteni yksi lempisarjoista, Huippis ja nyt onkin mielenkiintoista nähdä millainen on nykypäivän Suomi-versio. Jos hei olet yhtä suuri Chesapeake Shores-fani kuin minä, tai kaipaat rentoa perhedraamaa, Chesapeake Shoresista on alkanut Netflixissä uusi 6. kausi viime viikolla ja joka viikko julkaistaan uusi jakso.

Entä podeja?

Mulla on jotenkin nyt harvinaisen paljon asiaa selkeästi, kauheasti pitää karsia omaa juttua😅. Podcasteista odotan että Hei Baby jatkuu pian! Vaikka en itse vielä perheellinen ihminen olekaan, tykkään mammapodeista. Erityisesti Hei Baby on vienyt sydämeni. Lisäksi oon innoissani kun Tuplakääk-juontajat ovat taas back in the business ja jaksoja tulee myös tuoreista aiheista! Nikotelleniä aloin kuuntelemaan huhtikuussa ja olen aivan koukussa, jännityksellä odotan kuka Nikon pariksi tulee kun Jenna lähtee. Kuuntelen todella montaa podcastia mutta tuossa olivat ne eniten itselle pinnalla olevat. Yksi tärkeimmistä on totta kai myös kuten moni teistä tietääkin, rakkain arkirutiinini: Radio Suomipopin Aamulypsyn Koko Shitin kuunteleminen joka päivä. Tänään varasin juuri Onnibus-lippuja Poriin ensi viikon koulupäiville ja hihkuin itsekseni sitä ajatusta miten koulupäivän päätteeksi istun Onnibussiin 2,5 tunniksi ja kuuntelen rauhassa Koko Shitin.

Arki, se ihana nelikirjaiminen sana!<3

Mulla on suunnitteilla ihan vaihtelun vuoksi sellainen blogin pieni julkisivuremontti. Siihen liittyen tutkiskelin blogin logokuvaa ja blogin slogania: Elämä on juuri sitä millaiseksi sen luot, vaikka olisitkin Ihan Kahvilla. Ja tavallaan tämän postauksen aihe käsitteli taas juuri sitä. Arki on just sellaista millaiseksi sen itse luo, vaikkei se niin hallussa olisikaan. Elämä on kuitenkin suurimmaksi osaksi tavalliselle pulliaiselle arkea joten miksi sitä ei pyrkisi tekemään oman näköiseksi ja helpommaksi itselle. Ei se aina kivaa ole, joskus se on aivan jostain syvältä. Mutta jos se on sitä koko ajan niin kannattaa miettiä mikä tekee siitä niin sontaa jos se sitä on. Arki on pienistä palasista koostuva juttu, joskus pienikin asia saa siitä ihan erilaisen! Näihin ajatuksiin on hyvä lopettaa tämä maratoonipostaus! Sunnuntaina skoolataan vaikka vesilaseilla yhteisen Ihan Kahvilla -taipaleen kunniaksi. Kiitos kun oot, ja kiitos kun luet! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights