Tämän kertaisesta aiheesta olen erityisen innoissani enkä rehellisesti sanottuna uskonut että tänä syksynä tällaisen postauksena vielä kirjoittaisin. Syksyn toinen postaus käsitteli aika lailla näitä aiheita ja tavoitteita ja voit palata niihin täältä. Vielä syyskuussa tuntui että lautasellani oli liikaa erinäisiä tavoitteita, odotuksia ja stressitasot oli melko korkealla. Tämä syksy tuli rytinällä ja yhtäkkiä tuntui, että tämän pikkubloggaajan elämässä tapahtui täyskäännös kotoilijasta elämäntaparemontin mukana joka paikkaan suhaavaksi… suhaajaksi(?)😂 Tajusin kuitenkin melko nopeasti onnekseni että nyt pitää priorisoida ja pilkkoa tavoitteet ja odotukset palasiin. Listasin kaikki stressiä, jännitystä ja ketutusta aiheuttavat asiat paperille ja mietin mitä niille voin tehdä ja mitä niille pitää tehdä. Kun olin saanut karsittua listalta ne stressitekijät joille en yksinkertaisesti voinut tehdä mitään juuri nyt, alkoi homma kirkastua. Aikataulutin jokaiselle päivälle jotain pientä joka edistää minua tavoitteissani ja näin pysyn kärryillä siitä mitä pitää vielä tehdä. Lisäksi tuli mukaan muutamia hauskoja pieniä arjen piristäjiä. Elikkä, näillä sain arkeni balanssiin:

Perusjutut kuntoon ensin

Tavoitteideni ja aikataulujeni hallinnan ykkösapuvälineet ovat olleet Mmiisasin Inspisplanneri josta olen täällä ennenkin paasannut, sekä Sita Salmisen kalenteri. Tällä hetkellä jääkaapin ovessani on neljän viikon Inspisplannerit jotta voin kirjoittaa heti muistettavia asioita tai vaikka lääkäriajan esim. kahden viikon päähän. Näin myös olen huomannut hahmottavani nopeasti kuluvan ajan paremmin. Kirjaan inspisplanneriin päivittäiset töiden jälkeiset aktiviteetit kuten lenkit, kauppareissut, lääkärit, blogi- ja somejutut yms. Kalenteriin pyrin muistamaan merkata samat jutut ja pidän sitä aina matkassa mukana. Joka sunnuntai suunnittelen seuraavan viikon aikataulut ja viime viikkoina olen jopa muistanut jättää tarkoituksella vähintään yhden päivän vain kotoilulle ja rentoilulle. Toivottavasti Sinäkin olet muistanut!

Lenkit sekä hyötyliikunnan lisääminen

Perusviikkooni kuuluu 1h-1,5h lenkkejä 3-5 kertaa viikossa. Lisäksi pyrin vähintään kerran viikossa kävelemään töistä kotiin, mikä kestää 50-55min. Huomaan että nämä töistä kävelyt auttavat minua palautumaan ja unohtamaan työjutut huomattavasti tehokkaammin kuin se että tulen bussilla 20-30min kotiin. Päivittäisiin rutiineihini kuuluu Aamulypsyn Koko Shitin kuuntelu Suplasta töiden jälkeen ja kotiinkävely Aamulypsyläiset seurana menee erittäin rattoisasti. Olen muutenkin pyrkinyt liikkumaan kävellen mieluummin kuin bussilla, kun menen kuitenkin töihin päivittäin bussilla.

Maisemia kotimatkalta

Kotoiluun panostaminen, lepo ja arjen askareiden yksinkertaistaminen

Pyrin tällä hetkellä siivoamaan ja käymään kaupassa töiden jälkeen ja vapauttamalla näin viikonlopusta aikaa löhöilylle, kavereiden kanssa ajanvietolle, sukuloimiselle ja blogille, toki viikonlopusta riippuen. Yritän ostaa viikon ruokaostokset kerralla joka maanantai, ja kun sunnuntaisin suunnittelen seuraavan viikon aikataulut, päätän myös viikon menun ja teen samalla kauppalistan. Näin jää aikaa enemmän muina arkipäivinä tehdä kaikenlaista tai olla ihan vaan tekemättä. Inspisplanneriin merkkaan nykyään myös neulomishetket sekä muut rennot kotoiluhetket jotta muistan ihan vain nollatakin ja tehdä niin sanotusti ”jotain turhaa” mikä on kuitenkin myös tärkeää.

Arjen täsmäapurit

D-vitamiini on kuulunut aamurutiineihini tämän vuoden alusta saakka säännöllisesti, mutta viime viikolla se sai vierelleen uuden kaverin, Harmonia KSM 66 -ravintolisän. Älkää kysykö mistä moinen nimi! Kyseinen ravintolisä on tarkoitettu stressin hallintaan, henkiseen tasapainoon, kestävyyteen ja jaksamiseen. Törmäsin tähän ensimmäisen kerran kun Janni Hussi esitteli sitä Instastooreissaan. Olen tätä nyt viikon käyttänyt aamuin ja illoin enkä siis voi täysin varmaksi sanoa miten tämä nyt minun kohdallani toimii mutta ainakin luulen että parempaan päin on menty. Toki voi olla kyseessä ihan lumevaikutuskin mutta kunhan toimii, eikö! Ei tämä nyt mitään arjen suuria ongelmia ole tietenkään pelastamassa mutta maksan mielelläni 25e tästä. Täältä pääset tutustumaan tuotteeseen paremmin.

Ajatuksia arjesta just nyt

Arkeni on tällä hetkellä aika vaihtelevaa, aika usein tosi hektistä mutta välillä huomattavasti rauhallisempaa. Tällä hetkellä se hektisyys ei kuitenkaan aiheuta sen enempää stressiä. Olo on aika levollinen ja tuntuu todella että hallitsen arkeani paremmin kuin vielä esimerkiksi kuukausi saatika sitten kuusi kuukautta sitten. Olen lisännyt arkeeni itsestäni huolehtimista, itseni hemmottelua mm. brow liftin muodossa. Kunnioitan itseäni, aikaani ja kehoani enemmän ja menen omia rajojani kuunnellen eteenpäin. Vaikka ympärillämme vallitseva suorituskulttuuri ollaan osittain tunnistettu paremmin kuin ennen, se hallitsee edelleen ja sen tunnistaminen on ollut itselleni haastavaa. Nyt kuitenkin pyrkiessäni pyhitämään itselleni ainakin yhden lepopäivän viikossa, koen taistelevani omalta osaltani tuota hirviötä vastaan. Kuten edellä linkkaamani syksyn toinen postaukseni kuuluu, pieniä askeleita kohti terveellisempää arkea. Näillä sain arkeni balanssiin, ainakin balanssin alkuun, toivottavasti löydät täältä vinkkejä oman arkesi balanssiin jos olet sen tarpeessa. Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille! Kiitos kun luet! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights