Ensimmäinen viikko töitä takana loman jälkeen ja täytyy sanoa että tuntuu hyvältä. Olen aina ollut innostunut ja inspiroitunut elokuusta. Tavallaan elokuussa alkaa uusi vuosi ja ne kuuluisat ”uudet kujeet”! Eniten kuitenkin rakastan elokuuta ja syksyn tuloa syystä että olen parhaimmillani kun rutiinit ovat kohdillaan. En ole aikaisten aamujen fani mutta olen tehokkaimmillani kun olen mennyt ajoissa nukkumaan, nukun 8 tuntia ja herään ajoissa. Rutiinit, säännölliset nukkumaanmeno- ja herätysajat eivät ole olleet kuitenkaan osa arkeani kun opiskelin oppisopimuksella ja tein vuorotyötä viimeiset 3 vuotta. Aina kun en ollut töissä tai tehnyt kouluhommia, olin liian väsynyt tekemään mitään erityistä hyvinvointiani edistävää. Nyt arkeni on muuttunut selkeästi koulusta valmistuttuani ja päivätyöhön siirtyessäni ja olen tehnyt muutamia muutoksia rutiineihini ja arkeeni. Tässä postauksessa esittelen muutamia pieniä askeleita kohti terveellisempää arkea.

Pienillä askeleilla aktiivisempaan arkeen

Liikunta ei ole koskaan ollut minulle mikään intohimo, pikemminkin pakkopullaa. On hetkiä ja päiviä kun siitä nautin, mutta usein liikkuminen on arjessani ainakin jossain määrin pakotettua. Enkä varmasti ole ainoa, ei se jumppa aina maistu. Törmäsin somessa kuitenkin kesälomallani Syke Tribe -verkkokauppaan josta pystyy tilaamaan erilaisia verkkovalmennuksia. Sieltä löytyy niin kotijumppia, salitreenejä, lifestyle-valmennuksia, yrittäjyyteen ja henkilöbrändäykseen liittyviä kursseja ja paljon muita. Olo oli kuin karkkikaupassa, olisin halunnut kokeilla kaikkia! Täältä pääset tsekkaamaan löytäisitkö itsellesi jotain kivaa syysiltoihin! Itselleni tilasin Janni Hussin kehonpainotreenejä, Rosanna Kuljun Meidän Vuosi -lifestyle-haasteen, sekä Rentouta Mielesi ja Kehosi -palautumisharjoituspaketin. En nyt rupea hirveän perusteellisesti kertomaan tuosta Syke Tribesta tällä kertaa. Kerron kuitenkin sen verran että jokaisesta harjoitusohjelmasta tulee yksi ”haaste” tai tehtävä per päivä ja ainakin nuo edellä mainitut kestävät kuukauden. Itse teen noita kehonpainotreenejä 3-4 kertaa viikossa jonka lisäksi käyn lenkeillä. Noita Rosanna Kuljun tehtäviä teen satunnaisesti viikoittain, palautumisharjoituksia alan tekemään huomisesta lähtien joka päivä. Tulen näiden 3 harjoituspaketin tiimoilta tekemään postauksia tänne varmasti syksyn mittaan.

Hankin kesän alussa yllä olevassa kuvassa näkyvän Mmiisasin Inspisplannerin joka tuli kauppoihin toukokuussa. Kuten jo blogiani pidempään lukeneet tietävät, kaikenlainen listaaminen ja ylös kirjoittaminen on yksi lempipuuhistani. Viime keväänä otin tavaksi kirjoittaa paljon kännykkäni kalenteriin muistiin asioita mutta pidän sitä jotenkin kömpelönä tapana kirjoittaa asioita muistiin, lisäksi muistan asiat paremmin kun kirjoitan ne konkreettisesti ylös. Näin olen alkanut siis tekemään. Kirjoitan joka sunnuntai seuraavan viikon Inspisplannerisivun täyteen erilaisia To Do -juttuja kyseiselle viikolle. Esimerkiksi kirjoitan sinne valmiiksi päivät joina treenaan, päivät joina käyn kaupassa, siivoan, pesen pyykit jne… Näin pidän niistä ns. ”itseni kanssa sovituista asioista” kiinni ja toteutan asiat joita milläkin päivällä on. Ja täytyy sanoa, vaikka listalla olevat jutut tuntuisi kuinka ankealta ja ei-todellakaan-houkuttelevalta, ne tekee jopa mielellään kun on jo valmiiksi päättänyt että kyseinen asia on tehtävä sinä päivänä. Jopa ne liikuntaan liittyvät.😏

Vähemmän ruutuaikaa ennen nukkumaanmenoa

En ole varmasti ainoa kenellä on loman jälkeen ollut haasteita säännöllisen unirytmin hakemisessa. En ole jotenkin osannut rentoutua tarpeeksi ajoissa vaan touhunnut kaikenlaista kunnes pitäisi jo olla nukkumassa ja vasta sitten rupean rauhoittumaan. Nyt kuitenkin olen tehnyt päätöksen lopettaa kännykän selaamisen viimeistään 45min ennen nukkumaan menoa, mieluummin toki jo ennen. Tuon ruuduttoman, ennen nukkumaanmenoa olevan ajan teen joko käsitöitä tai luen kirjaa. Pyrin ylipäänsä rauhoittamaan nukkumaanmenoa edeltävän 1-1,5h ajan jolloin teen iltatoimet, syön iltapalan ja pysähdyn tekemään jotain rauhallista, kuitenkin jotain sellaista mikä saa ajatukset pois arjesta.

Uskon että pienet, mutta laaja-alaiset muutokset omassa arjessa tehoaa parhaiten, kun kyseessä on esimerkiksi oman hyvinvoinnin parantaminen. Olen itse ainakin hyvin mukavuudenhaluinen ihminen jolle mitkään radikaalit muutokset harvoin pitkällä tähtäimellä sopivat. Omat tavoitteeni on parantaa stressinhallintakykyä, voida paremmin kokonaisvaltaisesti ja elää terveellisemmillä elintavoilla. Ei siis mitään mullistavaa muutenkaan. Jos sait tästä jotain inspiraatiota omaan arkeesi tai mieleesi heräsi kysyttävää, laita kommenttia kommenttiboksiin niin jutellaan! Tämä on laaja aihe josta tulen paljon myöhemminkin tekemään postauksia. Jokaisella on myös oma näkemyksensä miten ihminen voi voida paremmin ja jokainen voi hyvin eri tavoin. Postausideoita tämän aiheen ympäriltä saa ehdottaa täällä kommenteissa, Instagramissa @ihankahvilla tai s-postilla ihankahvillablog@gmal.com. Nyt lähden viettämään ruudutonta loppuiltaa, ihanaa alkavaa viikkoa just sulle! <3

One thought on “Pieniä askeleita kohti terveellisempää arkea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights