Vuoden pisin kuukausi (ainakin mun mielestä) on vihdoin selätetty. 11 päivän koronaeristyksen aikana oli aikaa pohtia sitä omaa ihannearkea ja mitä siitä puuttuu ja mitä haluun siitä ottaa pois. Miten saan tästä käsillä olevasta arjesta sellasen ettei ihan joka päivä tunnu maanantailta eikä aina oo se fiilis että koska se perjantai on? Onko tuttu fiilis? Arkea kuitenkin suurimmaksi osaksi elämä on ja meidän kaikkien pitäis pystyä vaikuttamaan siihen miltä se oma arki näyttää ja mitä me siihen omaan arkeen kaivataan jotta me siinä viihdyttäisi. Ei se aina juhlaa kuulu olla mutta mukavaa se saa olla. Jos siis kaipaat vinkkejä miellyttävämpään tai mukavampaan arkeen vuonna 2022, lue tä postaus loppuun, saatat löytää vinkkejä!

Suunnittele viikkojen kulkua perusteellisemmin

Mun arkeen on tullut tänä vuonna uusia, arjen kulkua helpottavia rutiineja. Oon aiemmin jo täällä blogissa kertonut käyttäväni Mmiisasin Inspisplanneria arjen aikataulujen suunnitteluun ja ne ovat kovassa käytössä edelleenkin. Joka sunnuntai kirjaan siihen seuraavan viikon työvuorot, maksettavat laskut ja kaikki mitä minäkin päivänä töiden jälkeen teen. Lisäksi oon alkanut merkkaamaan siihen mihin aikaan minäkin päivänä pitää herätä ja mihin aikaan pitää alkaa vähentää ruutuaikaa ja rentoutua esim. kirjan, käsitöiden tai palapelin ääreen ja valmistautua yöpuulle. Tämä on nyt monena iltana auttanut mua rauhoittumaan, rentoutumaan ja selkeyttänyt loppupäivän kulkua. Tätä aikataulua voin vilkaista aina tarvittaessa jääkaapin ovesta. Tämän aikataulurustailun lisäksi teen joka sunnuntai maanantaille kauppalistan valmiiksi ja samalla päätän seuraavan viikon ruuat. Huomaan että mun pitää nähdä viikkosuunnitelmani konkreettisesti esim. just siinä jääkaapin ovessa jotta niitä noudattaisin. Vielä vuosi sitten käytin aktiivisesti kalenteria johon kaiken kirjasin mutta nyt päivätyössä, ei-opiskelevana en koe sitä toimivaksi omassa arjessani. Jos sitten taas uusia kirjattavia asioita tulee esim. töissä tai muualla kuin kotona, kirjaan ne kännykän kalenteriin muistutuksiksi.

Erilaiset rennot arkihaasteet

Oon kehitellyt itselleni tälle vuodelle muutamia erilaisia arkihaasteita täysin rennolla otteella. Tämä ajatus lähti siitä kun törmäsin Bookbeatin äänikirjahaasteeseen. Äänikirjahaasteessa on vuoden jokaiselle kuulle annettu oma aiheensa minkä sisältä saa valita kirjan jonka kuuntelee. Tähän olenkin muun muassa tarttunut, tosin olen vähän ehkä ”myöhässä”. Tammikuun haasteena oli kuunnella kirja josta on tehty tv-sarja tai elokuva. Valitsin Kathryn Stockettin Piiat-kirjan joka on vielä kesken. Tämän lisäksi yksi haasteeni on lukea vuoden aikana kaikki lukemattomat kirjat mun kirjahyllystä. Niitä on suurinpiirtein 10. Lukuhaasteiden lisäksi oon suunnitellut pitäväni nyt keväällä ja syksyllä yhden ”liikuntakuun” jolloin urheilen vähintään tunnin päivässä yhden kuun aikana. Haasteet voi olla pienempiä tai suurempia, ihan omien tarpeiden ja muutoshaaveiden mukaan. Nämä haasteet on kaikki semmosia mihin oon somessa törmännyt ja halunnut itse toteuttaa ja keksin niitä pikkuhiljaa lisää. Haasteista kuulette varmasti täällä bloginkin puolella lisää myöhemmin jahka ne etenee!

Uusi harrastus

Tää nyt on klisee mutta itse oon tästä aika innoissani! Mun arkea piristi jo aikoinaan blogin perustaminen jonka koen jo tosi isoksi osaksi mun arkea. Nyt oon ajatellut että löytääkseni taas liikunnan ilon, otan ensi viikosta lähtien salikortin ekaa kertaa moneen, siis tosi moneen vuoteen. Jos siis koet suurta kaipuuta, tarvetta tai kiinnostusta jotain asiaa tai tekemistä kohtaan, tee siitä itellesi iso tai pieni harrastus ja lisää sitä tällä tavoin sun arkeen! Mulla on tullut tarve lisätä lihasmassaa, voida hyvin mun kropassa ja päästä purkaa energiaa, joten kokeilen salia ja ryhmäliikuntaa. Lisäksi tossa joulun tienoilla kaipasin pitkästä aikaa luovaa kirjoittamista ja aloin kirjoittaa luovaa chicklit-hömppää ihan vaan itselleni purkaakseni sitä osaa itsestäni.

Kokeile uutta reseptiä, ihonhoitosarjaa, eriväristä sisustusta… Vaihtelu virkistää!

Jos sä kaipaat vaan jotain pientä muutosta arkeesi, haasta itses vaikka kokeilemaan joka kuukausi yhtä uutta reseptiä. Kävele välillä töihin, kyseenalaista tietyt rutiinit tai tavat toimia omassa arjessas. Ostatko aina samanmerkkistä ripsaria? Syötkö joka aamu saman aamupalan? Teetkö joka päivä saman kampauksen kiireessä ennen töihin lähtöä? Yllätä itsesi! Kokeile jotain uutta! mä vaihdoin ihonhoitosarjaa alla oleviin, mutten tylsyyttäni vaan koska mun iho kaipasi sitä mutta siitä lisää myöhemmin! Koin sen kuitenkin tosi hauskaksi ja jännäksi uudeksi arjen osa-alueeksi.

Pienillä muutoksilla arki mukavaksi

Pienillä teoilla arjen saa ihan eri näköseksi ja siitä voi tulla jopa toimivampi ja ainakin hetkeksi viihdyttävämpi. Mulle arkeen motivaatiota tuo myös erilaiset Bucket listit ja unelmakartat. Kännykän taustakuvaksi laitoin taas viime vuoden tavoin motivaatiokuvia, miltä haluan mun tulevaisuuden näyttävän ja bucket listiin kirjotin mitä haluan kokea, tehdä ja oppia tän vuoden aikana. Lisään niitä juttuja pieninä osina viikottain Inspisplanneriin tuodakseni arkeen lisäväriä ja jotain uutta ja jännää. Mä vihaan tyytymistä ja musta arjen pitää olla eläjänsä näkönen. Kuten blogin slogan kuuluu ”Elämä on just sitä millaiseksi sen luot, vaikka olisit Ihan Kahvilla”. Sä teet sun arjen, vaikkei sulla ois aina hajuakaan mitä oot tekemässä. Tässä oli nyt muutamia vinkkejä millä saat sun arjen ainakin hiukan erilaiseksi, toivottavasti löysit niistä jotain kivaa uutta sun arkeen! Nyt toivotan sulle ihanaa alkavaa viikkoa ja kuullaan taas ihan pian ihan eri aiheen tiimoilta! Kiitos kun luet! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights