Moikka ihana Lukija ja aurinkoista Ystävänpäivää! Tänään puhutaan sisustuksesta! Oletko koskaan etsinyt blogeista, Instagramista tai vaikka Pinterestistä ideoita sisustukseen? Tai vaikka vaatetukseen tai arkeen yleensä? Näin on allekirjoittanut tehnyt monen vuoden ajan ja se on aiheuttanut usein turhautumisen tunteita. Olen aina pitänyt väreistä, erityisesti sininen on ollut nuoresta pitäen itselle voimaväri joka on aina jollain tavalla näkynyt elämässäni. Varsinkin etsiessä sisustusideoita vastaan tulee melko tyypillisesti mustavalkoisia skandikoteja, etsii inspiraatiota sitten Pinterestistä, Instagramista tai vaikka sisustuslehdistä. Ne kodit on tosi hienoja kyllä ja saatankin saada niistä vinkkejä, mutta ne liittyvät yleensä johonkin säilytyskalusteeseen, sohvapöytään tai muuhun yksittäiseen elementtiin. Yksi syy perustaa tämä blogi oli se, että haluan antaa inspiraatiota ja rohkeutta revitellä elämän eri osa-alueilla. Koin, että inspiraatiota oli vaikea löytää liittyen muotiin ja sisustukseen tai elämään yleensä kun tuntui että suurin osa bloggaajista oli perheellisiä, mustavalkokoteja omaavia ihmisiä. Eli kaikkea mitä en itse ole. Halusin siis luoda paikan, jossa ne ketkä eivät vielä ole löytäneet sitä omaa tyyliään tai haluavat lisätä hiukan väriä elämäänsä, voivat löytää inspiraatiota ja samastumispintaa. Mutta se hei taas blogin perustamisesta! Nyt mennään kevättä kohti kotona rohkeasti värejä käyttäen!

Olohuone

Sohvalla Pentikin vanhaa mallistoa olevat tyynyt

Olen pikkuhiljaa laittanut kotiani kevätkuntoon vaihtamalla tyynyjä ja muita tekstiilejä. Se on jännä miten vähällä saa kotiin kevään tuntua ihan vaan hiukan värimaailmaa säätelemällä. Jos haluat vertailla mikä on muuttunut, käy tsekkaamassa täältä syksyn sisustus! Huomasin tuossa kotia laittaessa että sisustamisajankohtani ovat aika pedantit. Tammikuussa (mahdollisimman alkukuusta) laitan kevättyynyt esille, elokuussa laitan syyssisustuksen kuntoon ja joulukuun ekalla viikolla joulukoristeet. Ja vaikka syksy on muuten lempikuukauteni, rakastan ehkä kevään sisustusta eniten koska se on raikkain, valoisin ja pirtein. Miten Sinun sisustuksen ”vuosikellosi” menee?

Rakastan joulukuussa tilaamaani mattoa! Se on Trendcarpetilta. Eräs iso kotihaaveeni on ostaa jossain vaiheessa Hakolalta tuon rahin värinen sohva. Vielä joskus! <3

Ruokapöytä

Pentik on kantava teema kotonani tänä keväänä! Tämäkin kuosi on vanhempaa mallistoa nimeltään Mimosa. Nämä ihanan kirkkaat värit sopii yllättävän hyvin mustalle pöydälle. Pöydän estetiikka ei ole täysin valmis mutta fiksailen sitä pikkuhiljaa. Iki-ihana Marimekon Primavera-kuosi sopii laventelinvärillään täydellisenä yhdistelmänä Mimosaan!

Makuualkovi

Pentik näkyy myös sängylläni. Olen näistä väreistä ihan erityisen iloinen. Vaikka värejä on paljon, on kokonaisuus silti selkeä eikä värit riitele keskenään vaan ovat symbioosissa. Värien ei tarvitse aiheuttaa kaaosta vaan ne voivat luoda myös harmonian. Mustavalkoinen on toki helppo, yhteinäinen ja siisti, mutta itse pidän värien kerroksellisuudesta, sekä siitä miten mustalla, valkoisella, puulla ja metalliväreillä saa hienoja yksityiskohtia värien keskelle. Se tasapainottaa ja luo rauhaa, mutta koen värit lämpimämmäksi ja kutsuvammaksi vaihtoehdoksi. Ehdottomat voimavärini näkyvät vahvasti sisustuksessani (ja saatat nähdä ne myös blogissa ja Instassani😉) eli laventeli, turkoosinsininen ja okrankeltainen. Se onkin yksi tärkeä vinkkini jos haluat kokeilla lisätä väriä sisustukseesi. Mieti mitkä värit puhuttelevat sinua eniten, ja kokeile käyttää niitä aluksi vaikka tyynyliinoissa, torkkupeitossa tai koriste-esineissä tai astioissa. Siitä on helppo lähteä eteenpäin.

Värit eivät tietenkään ole kaikkien juttu, mutta haluan rohkaista kokeilemaan uutta, se voi piristää kummasti. Inspiraatio oman asunnon sisustamiseen voi välillä tulla odottamattomistakin paikoista. Ensimmäinen kiinnostukseni tämän tyylistä sisustusta kohtaan tuli Mamma Mia elokuvasta, ja tajusin vasta kakkososaa katsoessani, että haaveilen todella samanlaisesta sisustuksesta kuin elokuvan Sophien perustamassa elokuvassa nähdään. Pidä siis silmäsi ja korvasi avoinna, inspiraatio voi iskeä missä vaan! Näin minä olen mennyt kevättä kohti kotona värejä rohkeasti käyttäen. Olisi kiva kuulla mikä fiilis Sinulle jäi tästä postauksesta ja saiko se minkäänlaista inspiraatiota aikaseksi Sinun mielessäsi!

Ihanaa Ystävänpäivää juuri Sinulle!

One thought on “Kevättä kohti kotona rohkeasti värejä käyttäen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights