Heips ja ihanaa alkavaa viikkoa! Innolla odottamani talviloma alkoi tänään ja suureksi ilokseni sainkin parin viikon loman! Ensi viikolla tosin on myös etäkoulupäivät mutta työt voin unohtaa pariksi viikoksi. Olo on raukea. Viime viikolla tuli tehtyä 7 päivän kokonainen työviikko ja näyttö saateltua kunnialla loppuun (tai no riippuu mitä mieltä opettaja kunniakkaasta lopputuloksesta on😂). Mutta olo on ylpeä, iloinen ja takki on todella tyhjä. Enää 2 näyttöä ja yksi kirjallinen tehtävä jonka aion ensi viikolla pusertaa. Sitten olen valmis kasvatus- ja ohjausalan ammattilainen eli lastenohjaaja. Ihan hullu ajatus! Mutta hei, koska tosiaan ollaan lomalla, unohdetaan koulut ja työt, tämä on nimittäin lomapostaus. Pidetään siis ajatukset hiihtolomassa eli tässä hetkessä!

Tehdään loman suorittamiselle STOP!

Rakastan listojen tekemistä. Kauppalistat, matkatavaralistat, blogipostauslistat…. lista on loputon tämäkin! Tammikuussa aloitin uuden tavan tuoda listat arkeeni, aloin tekemään nimittäin jokaisesta viikosta To Do -listan niistä asioista mitä sillä viikolla pitää muistaa tehdä. Noh, aloin tekemään myös tästä viikosta omanlaista To Do -listaa. Rupesin pohtimaan mitä äänikirjoja haluan kuunnella tällä viikolla, mitä leffoja katsoisin ja mitä kaikkea 32 neliön yksiössäni siivoaisin. Luojan kiitos järkeilin ajoissa kuinka hullua suorituskeskeisyyttä tämä on. Toki olisi mukava aloittaa arki kun on konmarittanut kaiken turhan hiiteen ja siivonnut jokaisen kolkan kopistani mutta katsotaan jos ensi viikolla opiskelujen ohella aloittaisi urakan pikkuhiljaa. Tämä viikko mennään täysin fiiliksen mukaan! Katson leffoja kun huvittaa, virkkaan paljon, käyn kampaajalla, vietän ihanan kaveripäivän ystävän kanssa ja nautin olostani. Helposti sitä ajattelee, että heti kun on vähän enemmän vapaa-aikaa, on se käytettävä ”hyödyksi” jollain tavalla. Siivotaan, opiskellaan ihan sikana, jollain tavalla pyritään ”edistämään sitä omaa arkea” vaikka todennäköisesti on edelliset viikot töissä vain odottanut että alkaisi loma ja saisi LEVÄTÄ ja LADATA AKKUJA mitä varten se loma todellisuudessa on. Muistetaan siis rakas Lukija levätä, eikö?

Tällä hetkellä inspiroi

Minulla on pidemmän aikaa ollut kauhea halu maalata! En tiedä mistä se kumpuaa mutta oi kun olisi ihana leikitellä väreillä kankaalle. Ehkä tämä on vain joku poikkeusajan ajanvietepuuska, koska maalaus ei TODELLAKAAN ole vahvuuteni. Olisi vain ihana tehdä abstrakteja värikollaaseja ihanissa värikomboissa. Ehkä kun kouluhommat on hoidettu. Lisäksi eräs inspiroiva viime postaukseen liittyvä ihana juttu on Pentikin Kesän valoa -kuosi jota ajattelin jossain muodossa hankkia kotiini keväällä! Meikeissä haen tällä hetkellä raikkautta, keveyttä ja olen myös innostunut kokeilemaan uusia meikkejä ja meikkisävyjä sekä erityisesti luonnonkosmetiikkaa. Lisäksi asusteissa pannat ovat edelleen ihan lemppareita. Hiukseni ovat todella paksut ja raskaat enkä ole mikään pro niiden laittamisessa joten pannalla tekee jo paljon. Olen lisäksi uudestaan innostunut bloggaamisesta ihan uudella levelillä. Into ei kylläkään missään kohtaan ole loppunut mutta koska en ole pystynyt panostamaan siihen niin paljoa kuin olisin halunnut, ei tekstiä ole tullut samalla tavalla koko ajan, mikä toki on täysin luonnollista. Mutta jotenkin varsinkin viime postausta tehdessä palo syttyi taas sisälläni enkä meinannut pöksyissäni pysyä kun sain painaa ”julkaise” -nappulaa. Palo syttyikin juuri oikeaan aikaan sillä teitä tuli taas ruudun ääreen ennätysmäärä, jättikiitos siitä! Minusta tuntuu, että blogi on menossa vihdoin oikeaan suuntaan, toivottavasti se näkyy myös sinne ruudun toiselle puolelle. <3

Kuuntele itseäsi ja kroppaasi ennen kuin se pysäyttää Sinut

Tämä viikko on täydellisesti omistettu löhöilylle, yhdessäololle, tämän hetken fiilistelyille ja uusille ajatuksille. Haluan haastaa myös Sinut rakas Lukija miettimään, mitä juuri Sinä kaipaat juuri nyt ja miksi. Muista kuunnella itseäsi. <3 Jos kaipaat muutosta, tee se. Jos kaipaat pysähtymistä, pysähdy. Helposti arjessa tulee pohdittua vain muiden tarpeita ja sivuutettua itsensä tai vähäteltyä omia tarpeitaan. Helposti moittii itseään siitä, ettei jaksa, pysty tai kykene tai halua. Aina ei tarvitse. Jätetään se suorittaminen edes hetkeksi, ehtii sitä myöhemminkin. Suurin osa viettää luultavasti talvilomansa kotosalla tänä vuonna ja ymmärrän täysin että kotona on vaikea olla tarttumatta arkisiin askareisiin ja joitain niistä on pakkokin itse tehdä mutta muistetaan se loma ja kaikki kotona olevat lomailumahdollisuudet. Katso joku uusi leffa tai sarja, kokeile uusia reseptejä, tee retki jonnekin missä et vielä ole käynyt, makaa sohvalla tekemättä mitään vaikka tunnin. Kunhan pidät ajatukset hiihtolomassa eli tässä hetkessä ja jätät hetkeksi arjen nurkkaan. Se ei häviä mihinkään, se odottaa kyllä.

Tämä postaus oli nyt vähän erilainen eikä tämän ole tarkoitus olla mikään hengellinen postaus, mutta meistä jokainen kaipaa pysähtymistä ja itsensä kuuntelua. Toivottavasti sait ainakin mielesi pois arjesta tähän hetkeen lukiessasi tätä, vaikkei Sinulla juuri nyt lomaa olisikaan. Jos Sinulla on loma tai sellainen on tulossa, haluan toivottaa oikein rentouttavaa, suorituspaineetonta lomaa! Ja jos olet lomasi jo pitänyt tai sitä ei ole, muista rauhoittua arjen keskellä ja kuunnella myös itseäsi ja kroppaasi, se pysäyttää jos sitä ei kuuntele. Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!<3

One thought on “Ajatukset hiihtolomassa eli tässä hetkessä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights