Moikka kaikille! Toivottavasti teidän viikko on alkanut hyvin. Omani alkoi normaalisti töillä mutta harvinaisesti myös bloggaamisella. Syy tähän löytyy edempää. Tänään puhutaan kisaväsymyksestä, yliajattelusta ja arjen + ja – -jutuista mitkä tällä hetkellä värittää elämääni. Jos siis koet itse kisaväsymystä, yliajattelua, näiden kahden noidankehää tai arkesi kaipaa uutta, lueppa tämä loppuun, et pety!

Yliajattelu. Tuttua?

Tuntuu, etten ole juuri muuta tehnyt viimeisen puolen vuoden aikana. On sitten kyseessä kouluhomma, blogipostaus, instapäivitys tai vaikka lenkkireitin valinta. Asetan itselleni valtavia, tai ainakin monimutkaisia tavoitteita, kyseenalaistan tekemiseni, yritän koko ajan saavuttaa tekemiselläni jotain suurta. Annan teille ajankohtaisen esimerkin, nimittäin tämä postaus: Aloitin tämän postauksen kirjoittamisen jo viime torstaina ja otsikko oli oikeastaan juuri sama kuin nyt. Päädyin perjantaina vaihtamaan aiheen, koska ajattelin ettei tämä ole tarpeeksi kiinnostava ja eilen sunnuntaina postausta viimeistellessäni tajusin ettei vaihdettu aihe iske yhtään. Bloggaamisessa paras fiilis on se kun on saanut postauksen valmiiksi ja lähes hätäilee hakukoneoptimoinnin kanssa jotta pääsisi jo painamaan ”julkaise” nappulaa kun on niin ylpeä omasta kirjoituksestaan. Eilen ei tullut se fiilis. Kun kello alkoi näyttää iltakymmentä, päätin että aloitan homman nyt maanantaina puhtaalta pöydältä alusta. Kun tänään sitten avasin WordPressin, aloin vain puhtaasti kirjoittamaan niistä asioista mitkä itselläni on tällä hetkellä pinnalla, mikä yleensä lifestyle-blogin idea onkin.

Keskeinen syy yliajattelulleni tällä hetkellä on ehdottomasti koulu, deadlinejen lähestyminen, koulun loppuminen, valmistuminen ja kaikki noihin liittyvät ajatukset. Koska koko ajan pitäisi käyttää aikaa koulujuttujen edistämiseen, tuntuu ettei aikaa ole millekään muulle. Ja vaikka järjestän aikaa esimerkiksi ystävien näkemiselle, blogin kirjottamiselle tai ihan mille tahansa mikä ei liity kouluun, tulee morkkis siitä ettei tee sitä mitä ”pitäisi tehdä”. Olen nyt kuitenkin tiiviisti vuoden keskittynyt kouluun ja keskittänyt lähes kaiken fokukseni siihen että saan näytöt ja tehtävät suoritettua. Kisaväsymys alkaa siis todella painaa. Kisaväsymyksen tiedostaneena tulen myös välillä miettineeksi teenkö tarpeeksi, teenkö liikaa, mikä on oikea määrä. Onneksi ensi viikolla ollaan jo toukokuun puolella ja tasan kuukauden ja 4 päivän päästä alkaa KESÄLOMA!<3

Arjen + nro. 1: Katiska -äänikirja

Tein perjantaina kotona erittäin perusteellisen siivouksen jonka taustalle otin kuunteluun Katiska- huumevyyhdistä kertovan kirjan joka on todella pitänyt otteessaan. Seurasin tapauksen uutisointia uteliaana mutta koska uutisointi oli hyvin rikkonaista ja tietoa tuli sekavasti lisää koko ajan, ei kokonaiskuvaa pystynyt juuri hahmottamaan. Tämä kirja kuitenkin selittää tapahtumat selkeästi ja kiinnostavasti ja erittäin yksityiskohtaisesti. Jos siis kaipaat kesälomalukemislistallesi täytettä, tai viihdykettä loppukevääseen, kannattaa ottaa luettavaksi tai kuunteluun tämä!

Arjen – nro.1: Allergia ja siitä koituva väsymys

Aloitan allergialääkkeet aina myöhässä ja unohdan välillä myös ottaa ne. Kaiken maailman siitepölyt ja kukkivat kasvit jotka toki ovat ihania, yllättävät myös allergiaoireilla. muut allergiaoireet ovat onneksi pysyneet melko hyvin kurissa mutta tuo väsymys, mikä aina allergiakautena iskee aluksi. No, viimeistään toukokuun puolivälissä se yleensä rauhoittuu. Onko muilla allergiaväsymystä tai vain kevätväsymystä ilmassa?

Arjen + nro 2. : Tartuntaluvut ovat laskussa

Valoa selkeästi on koronatunnelin päässä ainakin näillä näkymin. Saa nähdä saako itsekin rokotteen ennen kesän loppua. Haaveilen jatkuvasti maskittomasta kesästä ja pohdin maskien pakastamista helteiden varalle. Ehkä kohta uskaltaudutaan jo keikoille ja nauttimaan ihmisten seurasta. Ehkä kohta pystyy hahmottamaan omaa elämäänsä pidemmälle kuin 3 kuukauden päähän.

Onneksi pian on jo toukokuu!

Tässä teille vähän ei niin kiilloteltua postausta ja aitoja fiiliksiä hyvässä ja huonossa. Olisi kiva kuulla kommenteissa teidän kuulumisia, jos siis haluat avata fiiliksiäsi, anna mennä! <3 Muistetaan kuitenkin että vaikka mitkä kisaväsymykset ja muut vaivaisivat, ollaan jo voiton puolella, toukokuu on jo nurkan takana. Ihanaa viikkoa kaikille!

2 thoughts on “Kisaväsymyksestä, yliajattelusta ja arjen + ja –

  1. I think this is among the most significant info for me.
    And I’m glad reading your article. But wanna remark on some general things,
    The web site style is wonderful,
    the articles is really great
    : D. Good job, cheers

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.