Uskotko uuden vuoden lupauksiin? Teetkö tavoitteita itsellesi mihin palaat tulevan vuoden lopulla? Päätätkö joka vuosi samaan tapaan aloittavasi taas salilla käynnin, syöväsi terveellisemmin, jättäväsi alkoholin ja elävän ekologisemmin? Minä kuulun osittain tähän porukkaan. Lupaukset olen jättänyt. Ne eivät yksinkertaisesti toimi. Olen sen sijaan alkanut tekemään suunnitelmia ja asettamaan tavoitteita. Teen niin ihan viikoittain, ja koen sen tehokkaaksi ja toimivaksi itselleni. Tämän vuoden tavoitteena minulla on terveellisempi vuosi 2021. Opin viime vuonna että terveytensä eteen on oikeasti tehtävä töitä ja se onkin tämän vuoteni punainen lanka, tapahtui muuten mitä tahansa. Terveelliset arkirutiinit kunniaan!

Parempi olo omassa kropassa (ilman dieettejä)

Ei, en aloita salilla käymistä, en ainakaan vielä. Ulkosalit on ihan kivoja mutta olen enemmän ryhmäliikuntaihminen. Zumba, body attack, pilates, niistä tykkään. Siksi otinkin Les Mills On Demandin täksi vuodeksi kuten jo viime postauksessa kerroinkin. Se on siis onlinetreenejä tarjoava palvelu, missä on juuri joogaa, pilatesta, body pumpia jne… Lisäksi jatkan lenkkeilyä ja etsin uusia lenkkeilyreittejä mielenkiinnon säilyttämiseksi. En usko laihdutuskuureihin tai dieetteihin. Oman näköinen, terveellinen arki jossa herkut kyllä sallitaan mutta terveellisyyttä lisätään ruoan ja liikunnan muodossa on varmasti oikea terveellisen, paremman arjen kaava minulle itselleni. Ruokavaliota en aio muuttaa mitenkään radikaalisti. Rakastan terveellistä ruokaa, vaikka toki syön välillä epäterveellistäkin, mutta aion kokeilla enemmän kasvisruokia tänä vuonna. Lisäksi pyrin suunnittelemaan ruoat paremmin viikoksi eteenpäin, niin ei tarvitse töiden jälkeen väsyneenä miettiä mitä söisi ja sitten tekeekin jotain puolivalmista ei-niin-hyvää. Olen nyt innostunut taas tekemään smoothieita ja smoothiekulhoja. Rakastan vain heittää milloin mitäkin marjoja, hedelmiä ja vihanneksia blenderiin ja kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä. <3 Alla viime viikonlopun herkku!

Tässä viime viikonlopulta tekemäni smoothie: Muutama pakastemansikka, viinirypäleitä, yksi kuorittu omena, banaani ja proteiinirahkaa <3

Harrastukset, uuden kokeileminen ja itseni kehittäminen

Olin viime vuoden alkupuolella melko uupunut eikä koronan arvaamattomuus aluksi varsinaisesti auttanut asiaa. 2 viikon lomautus tuli kuitenkin minulle hyvään kohtaan ja annoin itseni kunnolla pysähtyä tuolloin miettimään, mitä pitää karsia ja mitä tarvitsen elämääni. Koulu siirtyi etäopetukseen, kavereita ei uskaltanut pahemmin nähdä ja muutenkin tuntuu että koko viime kevät meni kotona kyhjöttäessä tai lenkillä ihmisiä välttäen. Tuli sitten väkisin keksittyä erilaisia kotoiluharrastuksia, tai oikeastaan otin vanhat harrastukset uuteen käyttöön. Esimerkiksi se torkkupeitto mistä aiemmin olen teille kertonutkin, ja joka tällä viikolla valmistuukin lopulta. Aloitin sen jo vuonna 2019, mutta kun tajusin kuinka iso homma se oli, kyllästyin. Sitten viime keväänä kaivoin sen rahilaatikostani ja jatkoin, ja innostuin! Ja palapelien kanssa vähän sama homma, tosin se on ollut minulle rakas homma jo pienestä pitäen.

Hankin onlinetreenien lisäksi tälle vuodelle itselleni museokortin. Museoissa tulee käytyä valitettavan vähän vaikka taiteesta ja kulttuurista paljon nautinkin. Ajattelinkin, että kunhan rajoitukset hiukan hellittävät ja museot taas avataan, käyn ainakin kerran kuussa jossain museossa. Turussa on vielä monta museota joita en ole nähnyt, ajattelinkin muuten aloittaa tässä kevään aikana uuden postaussarjan täällä blogin puolella missä jaan lempipaikkojani ja lempiasioitani Turussa. Jos siis Sulla on joku toive mistä haluat vinkkejä täällä Turussa, laita kommenttikenttään viestiä!

Sunnuntai-aamupäivän suihkun jälkeinen raukea, onnellinen fiilis

Jarru pohjaan kun kroppa tai mieli sanoo ei!

Minulla on ihana fiilis tästä vuodesta. Vaikka tämä kevät tulee olemaan äärimmäisen raskas ja syksyn jutuista ei tiedä vielä mitään, olo on tosi valmis ja inspiroitunut kaikkeen tulevaan. Aion tarttua entistä enemmän uusiin, mielenkiintoisiin tilaisuuksiin ja katsoa mihin elämä vie! Aion myös entistä herkemmin kuunnella itseäni ja omaa jaksamista. Silloin on jarrutettava kun kroppa ja mieli ei jaksa. Kaikkeen ei tarvitse pystyä tai jaksaa. Muista Sinäkin se, rakas Lukija! <3

Tässä muutama tapa miten aion elää terveellisemmin tänä vuonna. Jaan kanssasi lisää ajatuksia tästä vuoden mittaan ja tulen varmasti jakamaan reseptejä smoothieihin, kasvisruokiin ym. liittyen jahka olen päässyt kunnolla vauhtiin. Jos Sinulla on hyviä vege- tai smoothiereseptejä, jaa ihmeessä ne kommentteihin!

Mitä muuten tykkäät blogin uudesta ulkoasusta ja logosta? On ollut työn ja tuskan takana löytää oikeat välineet luoda juuri sellainen logo missä on ne värit mitkä haluan Ihan Kahvilla -”brändiin” sisällyttää ja mikä tiivistäisi oikealla tavalla blogini rentouden ja lifestyle-tyylin. Mutta nyt olen enemmän kuin tyytyväinen. Olen ulkomuodon lisäksi suunnitellut erilaisia Insta- ja blogipostaussarjoja teille tälle vuodelle. En malta odottaa, että pääset niihin käsiksi. Muista hei myös seurata Ihan Kahvilla -facebooksivua! Päivittelen sitä myös. Kerro muuten mitä tavoitteita Sulla on tälle vuodelle! Onko meillä molemmilla tavoitteena terveellisempi vuosi 2021 vai onko tavoitteesi jossain ihan muualla? Vai oletko päättänyt olla asettamatta tavoitteita ollenkaan? Ihanan talvista viikkoa Sinulle! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights