Moikka ihanat ja mukavaa lauantaita! Lomat on nyt lomailtu ja työt ja kouluhommat jatkuvat vanhaan malliin. Viime aikojen uutiset ja maailmantilanne on tuonut voimakkaita muistoja viime keväästä ja tiedotustilaisuuksia seuratessa tulin pohtineeksi, miten tästä lockdownista saisi mahdollisimman paljon irti. Viime vuonna kaikki oli uutta ja ainakin itsellä oli jotenkin sellainen olo ettei osaa oikein olla ja tuntui pöljältä vain istua kotona ja keksiä keksimällä tekemistä. Tietenkään tätäkään kevättä ei tule suorittaa mutta jos seinät meinaavat kaatua päälle, on hyvä olla olemassa vinkit viihtyisämpään lockdown-aikaan, erityisesti jos liikkumisrajoitukset tästä vielä tiukentuvat. Eli nappaappa tästä vinkit viihdyttävämpään kotoiluun! Tämän postauksen kuvat lomaltani.

Kaveripäivän kuolavanat avaava brunssipöytä!!!

Lue tai kuuntele kirjoja

Yksi keskeisimmistä arkeni piristyksistä on ollut Bookbeat. Rakastan etsiä lukulistalleni uutta luettavaa niin self-help -kirjoista kuin fiktiostakin. Ihan huippua on myös se, että Bookbeatista löytyy nykyään myös ruokakirjoja. Tällä hetkellä omalla lukulistallani on sijoittamiseen liittyvää kirjallisuutta, chicklitiä, suomalaista true crimea kuten Katiska ja Eerika sekä somemarkkinoinnista ja brändäyksestä kertovia kirjoja. Mutta luet tai kuuntelet, nyt on hyvä aika sivistää itseään rennolla otteella ihan mistä tahansa kiinnostavasta aiheesta. Omaan lukutavoitteisiini kuuluu tänä keväänä uusien lenkkireittien löytäminen kuulokkeet korvilla sekä kotini perusteellinen siivoaminen ja turhan karsiminen samalla kirjoja kuunnellen.

Opettele uusi taito tai aloita joku uusi harrastus

Kuten pitkään minua seuranneet tietää, olen ihan hurahtanut käsitöihin, ja tällä hetkellä kiinnostaa virkkauksen ja kutomisen lisäksi makramekorvikset, maalaus ja saviruukkujen tekeminen. Minulta pitäisi kieltää Adlibrikseen pääsy, juuri ja juuri hillitsen siellä himoshoppailun! Olen ottanut myös tämän kevään akendaksi uusien rutiinien luomisen. Tähän hieman yksitoikkoiseen arkeen tuo mukavuutta sen täydentäminen esimerkiksi uusien ohjelmien aloittaminen, päiväkirjan kirjoittaminen, seuraavan viikon ruokalistan teko viikonloppuisin jne…

Tee viikoittaisia To Do -listoja tai vaikka koko kevään Bucket listejä

Olen alkuvuodesta asti tehnyt viikoittaisia To Do -listoja asioista mitä milläkin viikolla pitää muistaa tehdä, ihan vaan koska kouluhommien lisäksi tuntuu ettei muista puoliakaan kaikista viikoittaisista hommista. Lomalla tein kuitenkin kesän loppuun asti rennommalla otteella ison Bucket Listin siitä mitä kaikkea haluan ja mitä kaikkea pitää tehdä siihen mennessä. Omassa listassani on esimerkiksi viimeiset näytöt, käsityöt mitä haluan saada tehtyä, leffat mitkä aion katsoa kesän loppuun mennessä ja mitä reseptejä kokeilen siihen mennessä. Tein tämän listan jotta kevät ei tuntuisi niin loputtoman pitkältä ja jotta olisi edes jotain suunniteltavaa. Ja ihan vaan listojen tekemisen ilosta!😂

Kokeile uusia meikkejä/meikkityylejä

Nyt on hyvä aika kokeilla jotain ihan uutta! On se sitten uudet värit meikeissä, uusi kosmetiikkamerkki, uusi tyyli meikata tai olla kokonaan ilman. Kerron viime postauksessani meikkifilosofiastani enemmän ja vinkkejä löytyy muistakin Kauneus ja Muoti -kategorian meikkipostauksista. Olen itse kokenut viime aikoina todella piristäväksi meikata kunnolla vaikka viettäisi päivän vaan kotona menemättä minnekään. Suosittelen kokeilemaan!

Kodin järjestäminen uuteen uskoon

Koska kotona tulee nyt taas vietettyä aikaa, on tärkeätä tehdä kodista sellainen että siellä oikeasti viihtyy. Nyt jos koskaan on aika päättää se oikeanlainen säilytysratkaisu niille muuttolaatikossa ainaisesti lojuville koriste-esineille (tai myydä ne eteenpäin jos tuntuu ettei ne oikein ikinä sovi minnekään) tai järjestellä se ainaisen sekainen keittiön kuivakaappi. Järjestelty koti tekee kotoilustakin mukavampaa ja stressittömämpää.

On myös todella ok nauttia kerrankin siitä ettei tarvitse tehdä mitään

Se minkä opin viime keväästä oli se, kuinka tärkeää on kuunnella itseään ja omia fiiliksiään. Jos ei jaksa tai huvita tehdä mitään, ei tarvitse. Itse hyödynsin viime keväänä yhtäkkiä vapautuvaa vapaa-aikaa lepäämiseen ja rauhoittumiseen. Tässä teille kuitenkin vinkit viihtyisämpään lockdown-aikaan. Jos haluat jakaa omia vinkkejäsi, kerro ihmeessä kommenteissa, olisi myös hienoa kuulla, tuleeko joku vinkeistäni käyttöösi! Lisääntyvä kevätaurinko tekee ihmeitä. Otetaan siitä kaikki irti<3 Ihanaa viikonlopun jatkoa kaikille!

One thought on “Vinkit viihtyisämpään lockdown-aikaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Verified by MonsterInsights